Særudstillinger

Ny udstilling på vej om Dragør byrum

Hvem boede i Dragør? Hvorfor ligger husene så tæt? og hvordan fik byen sin helt usædvanlige byplan? Det fordyber vi os i, mens vi venter på at museerne åbner og svaret kan du få i et nyindrettet rum på Dragør Museum, når sæsonen starter igen. 


Arrangementer

Fastelavnsmandag

Mandag den 20. februar 2023 kan du opleve det traditionsrige fastelavnsridt på Hovedgaden foran Amagermuseet.

I St. Magleby er fastelavn en særlig højtid, hvor 20-30 af byens mænd ifører sig høj hat, hvid skjorte og sorte broderede veste. Hesten er fint pynt til lejligheden med blå, røde og hvide bånd, og seletøjet er pyntet med snekker. Rytterne samles om morgenen ved Borgerforeningen, hvorefter de med musikvogn og fane i spidsen rider rundt på visitter. Hvert sted bydes rytterne på varm punch. Rytterne kvitterer med skålsang med ønske om, at det må gå værtsparret godt i fremtiden.

Klokken 16 mødes rytterne til dagens højdepunkt på Hovedgaden, hvor selve tøndeslagningen finder sted. Der er fart over feltet, når rytterne skal forsøge af slå tønden helt ned. Når det sidste bræt er slået ned, kåres årets tøndekonge med krans og skålsang på gårdspladsen på Amagermuseet.    

Der er mulighed for at smage på historien, når caféen traditionen tro sælger lune æbleskiver og varm punch med Amagerrom. 

Amagermuseet er åbent kl. 14 til 18. Der er gratis entré.